Oorzaak eenzaamheid

Eenzaamheid is een naar en ongelukkig gevoel wat heel wat oorzaken kan hebben.
Op deze pagina van Stop eenzaamheid vandaag staan een aantal voorbeelden van eenzaamheid waar jij je waarschijnlijk in zal herkennen. Weet dat je niet de enige bent.


Eenzaamheid door gebrek aan sociale contacten:

Als het lijkt als of iedereen vrienden heeft en het ze gemakkelijk af gaat om contacten te leggen, dan kan het voor jou extra lastig zijn als je bijvoorbeeld eenzaam bent door gebrek aan sociale contacten. Het is misschien niet dat je niet wilt, maar juist de vraag van hoe leg ik nieuwe contacten. Misschien durf je het niet of je vertrouwd niemand meer. Stop eenzaamheid vandaag kan je helpen door je in contact te brengen met mensen die precies hetzelfde voelen als jij. Je hoeft niks uit te leggen en je kunt gewoon jezelf zijn.
Ga een keer mee om een eind te wandelen in het bos of op het strand, of kom naar een georganiseerde avond waar we met elkaar praten over dit onderwerp. Ervaar dat je echt niet de enige bent die hier mee zit en laat contacten spontaan ontstaan.

Eenzaamheid door gebrek aan sociale contacten

Eenzaamheid door psychische problematiek:

Voor mensen met een psychische problematiek is eenzaamheid ook vaak een dagelijks gevecht. Het hebben van een zeer beperkt aantal sociale contacten of juist helemaal niet zorgt er vaak voor dat je je ook niet sterker voelt worden. Het is al heel lastig om aan te geven dat bepaalde klachten hebt en misschien begin je hier ook liever niet over omdat je gewend bent afgewezen te worden.
Diep van binnen hoop je wel op dat ene contact waarbij jij gewoon jezelf kan zijn, dat je geaccepteerd wordt om hoe en wie je bent en dat je samen leuke dingen onderneemt. Een contact waar je energie van krijgt en je zelfbeeld groeit. Natuurlijk moet je het zelf doen maar als je iemand kunt vertrouwen en waar je leuke dingen mee beleefd dan maakt je lichaam een stofje aan wat je een goed gevoel geeft en je zelfvertrouwen groeit.
Bij Stop eenzaamheid vandaag kun je mensen zoals jij persoonlijk ontmoeten als je dat wilt. Op de Blogs pagina bied ik jou de gelegenheid om hierover te praten met lotgenoten. Wie weet ontstaat er een fijn contact zodat je eens af kunt spreken met elkaar.

Eenzaamheid door psychische problematiek

Eenzaamheid in een relatie:

Voor de buitenwereld lijkt het misschien als of jullie een gelukkig stel zijn, maar als de werkelijkheid heel anders is kun je je zeer ongelukkig voelen. Dit omdat je partner bijvoorbeeld narcistisch is en jou geestelijk mishandelt, een verslaving heeft of jou zelfs lichamelijk mishandelt. Voor de buitenwereld weet hij of zij het allemaal mooi te verbergen, maar ondertussen is bij jou de wanhoop nabij. Je kunt er niet met iemand over praten omdat je waarschijnlijk toch niet gelooft wordt en ondertussen voel je dat de energie uit je lichaam vloeit.
Kom met lotgenoten in contact en praat erover.

Eenzaamheid in een relatie

Eenzaamheid door verbroken relatie:

Het verbreken van een relatie heeft meestal ook consequenties voor de omgang met gezamenlijke vrienden en kennissen. Helaas is ''partij trekken'' vaak niet uitgesloten en dan kan het voorkomen dat je een hoop contacten verliest of waarbij je je niet meer op je gemak voelt. Hierdoor kan eenzaamheid ontstaan. Je hebt niet alleen het verdriet van de verbroken relatie maar ook onzekerheid en misschien ook wantrouwen. Echte vrienden blijven altijd, maar wat als die er niet (meer) zijn? Je bent alleen. Misschien vind je het fijn om wat nieuws te ondernemen waardoor je op een ontspannen manier andere nieuwe mensen leert kennen. Stop eenzaamheid vandaag biedt diverse activiteiten waarbij dit mogelijk is.

Eenzaamheid door verbroken relatie

Eenzaamheid na het overlijden van een partner:

Het is afschuwelijk als je een partner verliest, zowel onverwachts als door een ziekbed. Bij een ziekbed is er misschien al sprake dat diegene komt te overlijden, maar als je er onverwachts voor komt te staan stort je hele wereld als ware in. Je verkeert in een shock en er komt heel veel op je af wat je allemaal te doen staat. Niet alleen de uitvaart maar ook feiten als bijvoorbeeld de misschien toch al geen goede band met schoonouders en vrienden. De eenzaamheid die dan ontstaat  gaat niet in je koude kleren zitten en het is dubbelop wat je verwerken moet.
Is dit voor jou herkenbaar, dan kun je wellicht via Stop eenzaamheid vandaag met anderen in contact komen tijdens thema avonden, zodat jij je in ieder geval begrepen voelt en kunt praten over wat je voelt.

Eenzaamheid na het overlijden van een partner